Nekoliko lokacija

Izrael napao Iran, Teheranom odjekuju snažne eksplozije

Twitter
26.10.2024.
u 01:55

Izraelska vojska večeras je pokrenula zračni napad na Iran kao osvetu za nedavni napad Teherana na brojne vojne lokacije u Izraelu.

Nakon niza sastanaka te razgovora koje je izraelsko rukovodstvo obavilo s predsjednikom SAD-a te ostalim članovima američke administracije, Izrael se odlučio na osvetnički napad na nekoliko ciljeva u Iranu. Za sada, prve informacije ukazuju na eksplozije na nekoliko lokacija u Teheranu. Maryam Naraghi, iranska novinarka, rekla je kako je čula velike eksplozije kako su potresle istočni dio Teherana. "Bio je to zvuk bombi i eksplozija. Bilo je veoma blizu mjesta gdje se nalazim u istočnom dijelu grada", rekla je novinarka, prenosi New York Times.

Slične informacije objavio je i Fox News. "Izrael je započeo napad na Iran. Rečeno mi je kako udari imaju za cilj da pošalju poruku odvraćanja. Postojala je komunikacija s Amerikancima uoči udara u proteklih nekoliko dana", poručio je novinar Trey Yingst. Posljednje pripreme za napad obavio je izraelski sigurnosni kabinet koji je održao sastanak te donio odluku o napadu. Za sad nije poznato kakvog će točno intenziteta napad Izraela biti, ali se očekuje kako će obuhvaćati napade na nekoliko ciljeva koje je Tel Aviv ocijenio kao ključne za iransku vojnu infrastrukturu. Ranije o napadu na Iran govorio je i izraelski ministar obrane Yoav Gallant koji je najavio kako će odgovor Izraela na Iran imati smrtonosne posljedice. 

"Neće razumjeti što se dogodilo niti kako", rekao je Gallant. Očekuje se kako će se nakon napada javnosti obratiti i izraelski, ali i iranski dužnosnici koji će, sudeći po ranijim najavama, ponovno narediti uzvratni napad na izraelske aktivnosti na teritoriji Irana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije