napad u blizini Bejruta

Izraelska vojska potvrdila da je ubila potencijalnog nasljednika vođe Hezbolaha

bejrut napad
AMR ABDALLAH DALSH/REUTERS
23.10.2024.
u 08:22

Vojska je u objavi na Telegramu rekla da "sada može potvrditi" da je Safiedine, koji je bio na čelu izvršnog vijeća Hezbolaha, ubijen zajedno s Alijem Huseinom Hazimom, zapovjednikom Hezbolahovog obavještajnog stožera i drugim zapovjednicima Hezbolaha

Izraelska vojska potvrdila je u utorak da je ubila Hašema Safiedinea, visokog dužnosnika Hezbolaha za kojeg se očekivalo da će naslijediti Hasana Nasralaha na mjestu vođe skupine, prenose svjetske novinske agencije.

Safiedine je poginuo u izraelskom napadu u blizini Bejruta ranije ovog mjeseca. Nasralah je ubijen u izraelskom napadu u rujnu. Vojska je priopćila da je Safiedine ubijen u napadu koji je izveden prije tri tjedna u južnim predgrađima Bejruta, što je prva njezina potvrda njegove smrti. Ranije ovog mjeseca Izrael je rekao da je vjerojatno eliminiran. Hezbolah nije odmah odgovorio na izjavu Izraela da je ubio Safieddnea.

Vojska je u objavi na Telegramu rekla da "sada može potvrditi" da je Safiedine, koji je bio na čelu izvršnog vijeća Hezbolaha, ubijen zajedno s Alijem Huseinom Hazimom, zapovjednikom Hezbolahovog obavještajnog stožera i drugim zapovjednicima Hezbolaha.

"Teroristi su eliminirani u napadu koji je izveden prije otprilike tri tjedna u području Dahieha, ključnog uporišta terorista Hezbolaha u Bejrutu", napisala je vojska.

Safiedine je bio član vijeća Šura, najvišeg tijela Hezbolaha, priopćila je izraelska vojska. On je bio Nasralahov bratić i mijenjao ga je kada je bivši vođa Hezbolaha bio odsutan. Također je bio odgovoran za vođenje "terorističkih aktivnosti protiv Države Izrael", rekla je vojska.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije