racija

Izraelske snage ubile palestinskog mladića tijekom racije na Zapadnoj obali

04.02.2018.
u 11:46

Izraelski vojnici su ubili palestinskog tinejdžera u raciji koja je provedena u mjestu Burqin na okupiranoj teritoriji Zapadne obale, naveli su palestinski bolnički izvori, prenosi Reuters.

Svjedok s lica mjesta na ispričao kako je oko 200 Palestinaca bacalo kamenje na izraelska vojna vozila nakon čega su se čuli pucnjevi, a jedna ranjena osoba je odnesena u vozilo. Izraelska vojska je priopćila da su provodili raciju tragajući za osobama povezanim s ubojstvom rabina nedaleko od tog mjesta još 9. siječnja. Oni su naveli da su izbili neredi dok su vojnici uhićivali nekoliko osumnjičeni te da su vojnici bili napadnuti.

Palestinsko ministarstvo zdravstva je objavilo da je žrtva imala 19 godina te da je tinejdžer bio pogođen u glavu. Prošlog mjeseca u sličnoj raciji u Jeninu, jer također ubijena jedna osoba, navodno osumnjičena za sudioništvo u ubojstvu rabina. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije