"zbog sumnje da su radile bez dozvole"

Kosovska policija zatvorila objekte Pošte Srbije

Pošta Srbije na Kosovu
Kossev.info
05.08.2024.
u 21:47

Kosovska policija zatvorila je u ponedjeljak devet ekspozitura Pošte Srbija u četiri općine na sjeveru Kosova - u Sjevernoj Mitrovici, Leposaviću, Zubinom Potoku i Zvečanu.

Kako se navodi u priopćenju Kosovske policije, koje je prenio portal Kosovo online, devet poslovnica Pošte Srbija zatvoreno je "zbog sumnje da su radile bez dozvole i da nisu registrirane u nadležnim institucijama Kosova".

Zamjenik zapovjednika Kosovske policije za regiju sjever Veton Elshani nije precizirao što je točno oduzeto iz tih objekata u papirnim vrećama koje je policija iznijela, ali se pretpostavlja da je u pitanju dokumentacija Republike Srbije, a nije mogao da potvrdi ni je li zaplijenjen novac, javlja Beta.

Podsjeća se kako je Kosovska policija u svibnju ove godine zatvorila Upravu za trezor i pet filijala Poštanske štedionice na sjeveru Kosova.

Direktor Ureda Vlade Srbije za Kosovo Petar Petković ocijenio je današnju akciju Kosovske policije "protupravnom", odnosno da je izvedena suprotno sporazumu o telekomunikacijama iz 2015. godine, u kome se navodi da će se sva pitanja poštanskih usluga rješavati isključivo u okviru dijaloga.

Petković je naveo da je Kosovska policija, osim u objekte "Pošte Srbije", ušla i u prostorije Trezora Poštanske štedionice u Leposaviću, javljaju mediji u regiji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije