OŠTRE IZJAVE

Medvedev prijeti još jednoj europskoj državi: 'Moramo potopiti taj prokleti otok'

SPUTNIK/REUTERS
07.10.2024.
u 19:39

Dmitry Kiselyov (70), TV voditelj i propagandist, nedavno je upozorio da će Velika Britanija postati meta ako da zeleno svjetlo Ukrajini da ispali rakete Storm Shadow na ruski teritorij

Vladimir Putin trebao bi uništiti "prokletu" Britaniju tako da je potopi, ustvrdio je bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev. Prijetnja je stigla u trenutku kada Kremlj organizira vježbe s raketama Yars koje mogu nositi nuklearno oružje, obilježavajući predsjednikov 72. rođendan. Golemi mobilni lanseri vozili su se udaljenim rutama kako bi vježbali pronalaženje položaja za pokretanje nuklearnih napada. Medvedev je na svom Telegram kanalu odgovorio na tvrdnju sportske zvijezde Jelene Välbe da će se svi problemi Kremlja riješiti bombardiranjem Londona.

"Naša poznata skijašica Yelena Välbe predložila je bacanje bombe na London", rekao je Medvedev, sada Putinov zamjenik u Vijeću sigurnosti Kremlja. "Tako je, naravno, ali moramo riješiti problem u korijenu i odmah potopiti prokleti otok anglosaksonskih pasa." Njegova oštra retorika odražava procjenu Kremlja da je Ujedinjeno Kraljevstvo najjači međunarodni podupiratelj Ukrajine i najgorljiviji zagovornik davanja zelenog svjetla za korištenje zapadnih projektila dugog dometa za gađanje ruskog teritorija.

Skijašica Välbe (56), visoko odlikovana sportašica, a sada predsjednica Ruske federacije za skijaško trčanje, izjavila je: "Mislim da bi, da smo bacili neku ozbiljnu bombu u središte Londona, sve već završilo, a nama bi posvuda bilo dozvoljeno. Znate, borba Rusije s vanjskim svijetom traje stoljećima. Nikada nismo bili voljeni. Čak i kad su se posvuda pretvarali da nas puštaju unutra, opet im se nismo sviđali." Daily Mail navodi kako je ona vjerovala da će, ako Britanija bude uništena, druge zemlje prestati bojkotirati Rusiju te joj dopustiti povratak na Olimpijske igre.

Bivši boksač Nikolai Valuev (51), sada Putinov zastupnik u stranci Jedinstvena Rusija, rekao je: "Ako zamislite da je u bilo kojem od proteklih šest stoljeća Britansko otočje iznenada potonulo u ocean, onda bi za ostatak u svijetu doista neko vrijeme bilo manje problema." Ali, ako Britanija više ne postoji, "drugi će zauzeti mjesto koje se isprazni", upozorio je.

Dmitry Kiselyov (70), TV voditelj i propagandist, nedavno je upozorio da će Velika Britanija postati meta ako da zeleno svjetlo Ukrajini da ispali rakete Storm Shadow na ruski teritorij. Osim toga, propagandni kanal simulirao je ruski nuklearni udar na London koji bi uzrokovao 850.000 smrti i dva milijuna ozlijeđenih. Emitiranje četverominutnog videa prošlog mjeseca naizgled je dio kampanje da se Britanija zastraši. 

Putinovi propagandisti više su puta upozoravali da bi mogao upotrijebiti nuklearno oružje, iako je Ukrajina dugo označavala prijetnje kao puko "zveckanje oružjem" čiji je cilj odvratiti njezine saveznike od daljnje potpore.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije