POKRENUTA VELIKA AKCIJA

Na skijalištu u Austriji poginuo direktor šibenskog brodogradilišta Iskra

Bergrettung Salzburg
16.09.2024.
u 09:47

Pretpostavlja se da je Slovenac pao u provaliju tijekom uspona, a policija još uvijek istražuje točan uzrok smrti

Slovenac (54) poginuo je u austrijskom skijalištu Obertauern. Prema informacijama portala  Slovenske Novice, u nesreći je smrtno stradao Aleš Ekar, direktor šibenskog brodogradilišta Iskra. Kako je objavljeno na stranicama austrijskih gorskih spašavatelja, Slovenac je u subotu krenuo na skijanje. Njegovi su prijatelji prijavili nestanak policiji te istaknuli kako se radi o iskusnom skijašu koji dobro poznaje teren. Naime, njegov je otac bio alpinist, gorski spašavatelj i dugogodišnji predsjednik Planinarskog saveza. 

Policija je pronašla vozilo 54-godišnjaka kod žičare Grünwaldkopfbahn, ali nisu znali gdje je krenuo skijati. U potrazi su sudjelovali gorski spašavatelji, policija i spasilački psi. "Uvjeti su bili jako loši, puno novog snijega nošenog vjetrom, vidljivost je bila loša, postojala je i velika opasnost od lavina", izvijestili su spasilački timovi. 

Muškarac je pronađen na oko dva metra dubine ispod velikog kamena. Dežurni liječnik mogao je samo konstatirati smrt. Pretpostavlja se da je Slovenac pao u provaliju tijekom uspona, a policija još uvijek istražuje točan uzrok smrti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije