snijeg pada od jučer

Nevjerojatne scene iz Austrije: Snijeg do pojasa, zatrpani automobili i kuće

snijeg u austriji
Foto: X
1/4
14.09.2024.
u 19:50

Hladan, vlažan polarni zrak proširio se velikim dijelom Europe, a temperature su na mnogim mjestima pale ispod 10 stupnjeva. Na austrijskim Alpama, gdje snijeg neprekidno pada od jučer, visina snježnog pokrivača na pojedinim mjestima premašila je 80 centimetara.

Foto: X

Na društvenim mrežama pojavili su se nevjerojatni snimci s istočnih Alpa, konkretno iz Obertaurna, gdje je snijeg gotovo potpuno zatrpao kuće i doseže do struka. Automobili su u potpunosti prekriveni snijegom.

Foto: X

Snijeg je od jučer počeo padati na visinama od 1.500 metara nadmorske visine, ali se granica snježnih padalina postupno spustila do 1.100 metara. U večernjim satima snijeg je počeo padati već na 900 metara, a lokalno i na 700 metara nadmorske visine, prekrivajući alpske gradove i ne prestajući padati, piše Klix.ba.

Foto: X

Hladna fronta u petak je izazvala rekordno niske temperature za ovo doba godine i u Švicarskoj, što je dovelo do zatvaranja planinskih prevoja. Savezni zavod za meteorologiju i klimatologiju (MeteoSwiss) priopćio je da je danas granica snijega bila između 1.200 i 1.500 metara. Prema prognozi MeteoSwissa, do večeras se očekuje još pet do 15 cm snijega.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije