vremenske nepogode mogle bi potrajati do četvrtka

Oluja Boris stigla u Italiju, poplavljen poznati grad u centru zemlje

Screenshot /X
17.09.2024.
u 20:03

Vatrogasci u talijanskoj Pescari kažu da su primili više od 200 poziva nakon što su obilne kiše izazvale poplave.

Južna talijanska regija Abruzzo sada je pod žutim vremenskim upozorenjem. Ured gradonačelnika potvrđuje da lokalna policija i službenici odjela za civilnu zaštitu rade na sanaciji, piše radiosarajevo.

"Naporno radimo kako bismo zaustavili najteže situacije", navedeno je.

Talijanska meteorološka služba upozorila je ranije na obilne padaline, jak vjetar i intenzivne oluje. Očekuje se da bi navedene vremenske nepogode mogle potrajati do četvrtka.

Upozorenja se protežu od sjeverne obale Emilije-Romagne do juga zemlje. Nacionalna služba civilne zaštite također je za srijedu, 18. rujna, izdala žuti alarm za gotovo 50 regija, upozoravajući da postoji opasnost od oluja, odrona i poplava.

Podsjetimo, središnja Europa se suočila s najgorim poplavama u više od dva desetljeća koje su za sobom ostavile pustoš i sve više mrtvih. Pogranična područja između Češke i Poljske prošlog vikenda bila su teško pogođena iznimno jakim kišama koje su uzrokovale bujice, a koje su odnijele neke mostove, prisilile stanovnike na evakuaciju i oštetile automobile i kuće. U poplavama od Rumunjske do Poljske posljednjih nekoliko dana je poginulo najmanje 18 ljudi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?