nestala 26. ožujka u Banjskom Polju

Podignuta optužnica zbog ubojstva Danke Ilić (2)

nestala djevojčica Danka
MUP Srbije
24.09.2024.
u 09:59

VIŠE javno tužiteljstvo u Zaječaru podignulo je optužnicu protiv Srđana Jankovića i Dejana Dragijevića, dvojice djelatnika Javnog komunalnog poduzeća Vodovod, zbog ubojstva dvogodišnje Danke Ilić u selu Banjsko Polje kod Bora.

Njih dvojicu se tereti da su službenim vozilom Vodovoda udarili curicu te je zadavili i njezino tijelo sakrili na nepoznatu lokaciju, piše Nova.rs. Danka je nestala 26. ožujka u Banjskom Polju. Majka je ispričala kako je Danka nestala iz dvorišta obiteljske kuće dok je ona išla dati vode starijem djetetu. 

Iako je pretražen svaki dio Banjskog Polja u kojem je prijavljen nestanak curice, još uvijek nema odgovora na pitanje gdje je tijelo nestale Danke. Dosadašnjim vještačenjima službenog vozila koje su osumnjičeni koristili nisu pronađeni biološki tragovi curice. Pronađena je jedna dlaka bez korijena za koju nije moguće utvrditi kome je pripadala.

Osumnjičenici naletjeli na oca Dankinog oca

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić je deset dana nakon Dankinog nestanka priopćio kako su dvojica muškaraca uhićena i da su priznala zločin. Radilo se upravo o Dragijeviću i Jankoviću, koji su kobnog dana bili na radnom zadatku. 

Istražitelji vjeruju kako su njih dvojica Dankino tijelo prvo stavili u vozilo i krenuli dalje. Međutim, Danka se tada navodno probudila i počela plakati pa ju je jedan od njih usmrtio, nakon čega su Dankino tijelo bacili na deponiju u blizini mjesta nestanka. 

Na putu iz Banjskog Polja su čak naletjeli na oca nestale curice i policijsku patrolu koja se uputila prema Banjskom Polju. Kasnije je utvrđeno da je Dragijević više puta premještao Dankino tijelo. Iako su obojica osumnjičenika prvo priznala zločin, kasnije su u tužiteljstvu negirali ubojstvo, istaknuvši da su priznanje dali pod pritiskom. 

Snimka iz Beča probudila nadu

Zbog Dankinog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran međunarodni alarm Amber Alert, a u potragu se par dana kasnije uključio Interpol. Tračak nade da je Danka živa pojavio se poslije videosnimke s tramvajskog stajališta u središtu Beča od subote 30. ožujka, na kojoj se s dvije žene vidi curica slična Danki Ilić, pa se u istragu uključila i austrijska policija.

Međutim bečka policija je provjerama i identificiranjem osoba s videosnimke utvrdila da nije riječ o nestaloj srpskoj curici.

Paralelno s istragom ubojstva Danke vodi se istraga za premlaćivanje Dalibora Dragijevića, brata osumnjičenog Dejana, koji je preminuo u policijskoj stanici u Boru zbog policijske brutalnosti.

On je priveden zbog sumnje da je pomogao Dragijeviću da sakrije tijelo djeteta, a iako je MUP tvrdio da je preminuo prirodnom smrću, obdukcija je pokazala da je smrt bila nasilna. Zbog njegove smrti još nitko nije priveden, prenosi Index.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije