izbor novog vodstva

Poznato tko ulazi u drugi krug izbora za predsjednika SDP-a u Hrvatskoj!

14.09.2024.
u 20:56

Siniša Hajdaš Dončić ostvario je najveću potporu u zagrebačkom ogranku SDP-a na danas održanim unutarstranačkim izborima s 326 glasova podrške. 

Od 767 glasača, drugu najveću podršku ostvarila je Sanja Major - 126 glasova, a odmah ispod nje su Mirando Mrsić sa 115 glasova i Zoran Paunović sa 111 glasova. Mladen Kešer pak je ostvario potporu u Zagrebu od 89 glasova, dok je izlaznost bila 54 posto.

Izlaznost u Splitu bila je nešto veća od Zagreba, 65%, a pobjedu je i tamo odnio Hajdaš Dončić, neslužbeno doznajemo. Favorit ovih izbora sakupio je 211 glasova, a nakon njega najviše je ostvario makarski gradonačelnik Zoran Paunović (175). Sanja Major ostvarila je 36 glasova, Mrsić 32, a Kešer 14 glasova članova SDP-a. 

Po principu jedan član – jedan glas, oko 22.000 članova SDP-a imalo je pravo izabrati novog predsjednika, novo Predsjedništvo i novi Glavni odbor. Mjesecima ranije za favorita je proglašen aktualni potpredsjednik stranke Siniša Hajdaš Dončić. On je kandidaturu istaknuo prvi i neko vrijeme nije u biti imao protukandidata.

Na kraju je dobio njih četvero: potpredsjednicu Foruma žena Sanju Major, bivšeg ministra rada Miranda Mrsića, potpredsjednika koprivničko-križevačkog SDP-a Mladena Kešera te na kraju i gradonačelnika Makarske Zorana Paunovića, nakon što je za to dobio zeleno svjetlo od Statutarne komisije s obzirom na to da mu je nedostajalo 11 dana da ispuni uvjet o pet godina članstva u SDP-u, koji je prema SDP-ovim pravilima bio nužan za kandidaturu za predsjednika.

Ključne riječi
SDP

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije