Summit u Kazahstanu

Predsjednik Tadžikistana održao bukvicu Putinu? 'Što smo mi? Aboridžini ili tako nešto?'

15.10.2022.
u 09:53

Predsjednik Tadžikistana Emomali Rahmon poručio je na summitu u Astani, glavnom gradu Kazahstana, kako su uvijek poštovali interese Rusije, ali i da oni žele poštovanje. Na summitu je, naime, bio i ruski predsjednik Vladimir Putin.

"Uvijek smo poštovali interese našeg glavnog strateškog partnera", kazao je govoreći o Rusiji pa dodao: "Ali i mi želimo poštovanje!".

"Što smo mi? Aboridžini ili tako nešto? Mislim, hajde!", dodao je Rahmon.

"Ne tražimo previše ulaganja. Mislim, naravno, trebalo bi se ulagati. Milijarde i milijarde i milijarde. Ali ta se ulaganja mogu vratiti u vrlo kratkom roku", navodi.

Također, ponovno govoreći o Rusiji, dodaje: "Uostalom, naši radni migranti dolaze kod vas raditi. Oni ne dolaze samo zaraditi novac. Oni rade".

Ruski predsjednik Vladimir Putin, sudeći prema isječku objavljenom sa sastanka, nije gledao u Rahmona u vrijeme ovog dijela njegova izlaganja. Naime, Putin je pregledavao papire ispred sebe i nešto zapisivao.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?