u 80. godini života.

Preminuo Bernard Hill, glumac kojeg smo gledali u “Titanicu”, ali i “Gospodaru prstenova”

05.05.2024.
u 18:06

Glumac Bernard Hill, javnosti najpoznatiji po svojim ulogama u "Titanicu" i "Gospodaru prstenova", preminuo je u 80. godini života. 

U Oscarom nagrađenoj fantastičnoj trilogiji “Gospodar prstenova”, Bernard Hill glumio je Theodona, kralja Rohana, dok je u hitu Jamesa Camerona ‘Titanic’ savršeno utjelovio kapetana Edwarda Smitha.

Smrt 79-godišnjeg glumca potvrđena je za BBC od strane njegovog agenta Loua Coulsona, koji je rekao kako je Hill preminuo u ranim jutarnjim satima 5. svibnja.

Između “Titanica”, snimljenog 1997. i “Gospodara prstenova: Povratak kralja” 2003. ušao je u povijest kao jedini glumac koji se pojavio u više filmova koji su osvojili 11 i više Oscara, piše tportal.

Glazbenica Barbara Dickson oprostila se od Hilla na X-u, napisavši: “S velikom tugom moram zabilježiti smrt Bernarda Hilla. Radili smo zajedno na ‘John, Paul, George, Ringo and Bert’, neopisivom showu Willyja Russella 1974-1975. Bio je predivan glumac i bila je privilegija raditi s njim. RIP Benny.”

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije