IZMJENA RUSKE NUKLEARNE DOKTRINE

Putin ponovno prijeti nuklearnim oružjem: 'Jasno su utvrđeni i uvjeti prijelaza Rusije prema upotrebi nuklearnog naoružanja'

Vladimir Putin
SPUTNIK/REUTERS
25.09.2024.
u 21:16

Rusija zadržava pravo upotrebe nuklearnog naoružanja ako će ona ili Bjelorusija biti mete agresije, uključujući i konvencionalnim naoružanjem

Ruski predsjednik Vladimir Putin u srijedu je upozorio da bi njegova zemlja koristila nuklearno naoružanje ako bi ju napala neka država te da bi se bilo kakav konvencionalan napad uz podršku neke nuklearne sile smatrao udruženim. Otvarajući sjednicu ruskog sigurnosnog vijeća Putin je rekao da su dani prijedlozi izmjene ruske nuklearne doktrine te da želi naglasiti jednu od glavnih predloženih promjena. 

„Predlaže se da bi se agresija na Rusiju neke države bez nuklearnog naoružanja, no uz sudjelovanje ili podršku nuklearno naoružane zemlje, smatrao njihovim zajedničkim napadom na Rusku Federaciju”, rekao je. „Jasno su utvrđeni i uvjeti prijelaza Rusije prema upotrebi nuklearnog naoružanja”, naglasio je Putin, pa dodao da će Moskva razmatrati takav potez ako primijeti masivan napad raketama, zrakoplovima i dronovima na svoj teritorij. 

Rusija zadržava pravo upotrebe nuklearnog naoružanja ako će ona ili Bjelorusija biti mete agresije, uključujući i konvencionalnim naoružanjem, upozorio je. Putin je rekao da su ta razjašnjenja pažljivo kalibrirana te da su razmjerna suvremenim vojnim prijetnjama s kojima se Rusija suočava. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije