NOVI DETALJI

Šerif o atentatu: Policajac je vidio napadača na krovu, ali nije ništa napravio jer nije htio umrijeti

BRENDAN MCDERMID/REUTERS
14.07.2024.
u 22:39

Slupe je tako rekao da je policajac iz Butler Townshipa podigao dovoljno visoko kako bi zavirio na krov zgrade koja se nalazila u blizini skupa i tamo ugledao 20-godišnjaka koji je držao poluautomatik AR-15 u rukama

Samo nekoliko minuta prije nego što je zapucao, 20-godišnji napadač naišao je na lokalnog policajca koji ga nije mogao 'neutralizirati', iznio je u detaljima atentata na bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa šerif okruga Michael T. Slupe. O incidentu koji se dogodio jučer tijekom republikanskog skupa u Pennsylvaniji više je govorio danas šerif za The Washington Post.

Slupe je tako rekao da je policajac iz Butler Townshipa podigao dovoljno visoko kako bi zavirio na krov zgrade koja se nalazila u blizini skupa i tamo ugledao 20-godišnjaka koji je držao poluautomatik AR-15 u rukama. Okrenuo ga je prema njemu i uperio u policajca, koji je na to pao na tlo kako bi 'izbjegao metak'.

- Pustio se jer nije htio biti ubijen - kazao je Slupe. U tom trenutku napadač je krenuo pucati na skup na kojem je Trump u to vrijeme taman govorio o migracijama, dodao je šerif. 

Policajac je otišao na krov nakon što je dobio naredbu, nastavlja dalje Slupe, govoreći kako je trebao identificirati sumnjivu osobu koja je bila viđena u blizini skupa. Ipak, nije sigurno je li ta naredba došla od savezne, državne ili lokalne vlasti.

- Zbog toga je policija pretražila područje, ali kako ga nije mogla naći, pokušali su s krovom - kazao je. Inače, u atentatu na Trumpa ubijena je jedna osoba, i to 50-godišnji vatrogasac koji je štitio svoju obitelj kada je začuo pucnjeve. Nekoliko sekundi nakon što je metak okrznuo glavu Trumpa, snajperisti su ustrijelili 20-godišnjaka i usmrtili ga još na krovu. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije