DOBILA OZLJEDE NA LEĐIMA

Srpska veleposlanica napadnuta u Madridu: 'Tražimo potpunu istragu i odgovornost za ovaj nečuveni incident'

Veleposlanstvo Srbije u Španjolskoj
09.09.2024.
u 11:13

Veleposlanica je u dobrom stanju, a ministar vanjskih poslova Srbije Marko Đurić oglasio se te najoštrije osudio napad

Srpska veleposlanica u Španjolskoj Irena Šarac jučer je u poslijepodnevnim satima bila napadnuta u centru Madrida. Šarac je navodno fizički napao mladi muškarac u ulici u kojoj veleposlanica stanuje, a zadobila je i ozljede na leđima. Kako navodi N1 Srbija, muškarac je prišao Šarac dok je razgovarala telefonski i pitao je li iz Srbije, nakon čega ju je udario nogom u leđa i pobjegao. Navodno je muškarac osoba albanskog podrijetla. Nekoliko osoba je, navodi se, pokušalo uhvatiti napadača, no on je pobjegao. 

Veleposlanica je u dobrom stanju, a ministar vanjskih poslova Srbije Marko Đurić oglasio se te najoštrije osudio napad. "Najoštrije osuđujem fizički napad na veleposlanicu Šarac u centru Madrida. Od svih nadležnih tražimo potpunu istragu i odgovornost za ovaj nečuveni incident i čin nasilja nad najvišim diplomatskim predstavnikom naše zemlje", objavio je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?