tehnički kvar

Srušio se ruski vojni helikopter, poginuli svi članovi posade

26.07.2024.
u 12:20

RUSKI borbeni helikopter Mi-28 srušio se jučer u ruskoj regiji Zapadna Kaluga, pri čemu su poginuli svi članovi posade, priopćilo je rusko ministarstvo obrane.

"Helikopter se srušio u nenaseljenom području. Nema štete na tlu. Posada je poginula", priopćila je služba, objavila je državna novinska agencija RIA Novosti. Zrakoplov se srušio zbog tehničkog kvara. 

Uzrok nesreće tehnički kvar, tvrde Rusi

"Povjerenstvo ruskih zračno-svemirskih snaga radi na mjestu nesreće", dodalo je ministarstvo obrane.

Regionalni guverner Vladislav Šapša rekao je da se helikopter srušio u okrugu Žizdrinski u Kalugi. "Radna grupa i spasioci rade na mjestu nesreće", rekao je na svom Telegram kanalu.

Okrug Žizdrinski nalazi se na granici ruskih regija Kaluga i Brjansk. Aleksandr Baribin, šef okruga, rekao je za novinsku agenciju Tass da se helikopter srušio u šumskom području u blizini sela Klenki.

Javno dostupni podaci pokazuju da je Rusija izgubila veliki broj helikoptera otkako je predsjednik Vladimir Putin naredio invaziju na susjednu Ukrajinu prije više od dvije godine. Nizozemski izvor Oryk navodi brojku od najmanje 138 nepovratno oštećenih ili uništenih helikoptera. Većina njih izgubljena je u Ukrajini, a neki su nastradali od prijateljske vatre.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?