DOBIO DOŽIVOTNU KAZNU ZATVORA

Stravičan slučaj u Irskoj: Preko interneta zlostavljao 3500 djece

Foto: Police Service of Northern Ireland/Pixabay
1/2
28.10.2024.
u 15:34

McCartney je početkom ove godine priznao krivnju za ubojstvo iz nehaja. Osuđen je na doživotnu kaznu zatvora.

Alexander McCartney (26) iz Sjeverne Irske osuđen je na doživotnu kaznu zatvora zbog zlostavljanja minimalno 70 djece na internetu i ubojstva 12-godišnje curice. Priznao je 185 otpužbi, kao i onu za ubojstvo. U petak je sudac O'Hara u Belfastu objavio da McCartney, koji je u pritvoru već pet godina, ne može zatražiti oslobađanje prije 2039. godine, piše The Guardian.

Jedan od najvećih svjetskih online zlostavljača djece stvorio je lažne profile i okomio se na 3500 žrtava u dobi od 10 do 16 godina, iz više od 30 zemalja. Većini žrtava pristupio je na Snapchatu te nekolicini na Instagramu. Svi slučajevi su u periodu od 2016.-2019. Tada se montrum pretvarao da je mlada djevojka kako bi namamio svoje žrtve da pošalju intimne fotografije. Kad bi dobio fotografije, ucjenjivao bi ih i tražio još ekstremnije fotografije. Ako ih žrtve ne pošalju, govorio im je da će ih izložiti njihovim prijateljima i obitelji. Prisilio je djecu da u zlostavljanje uključe svoju mlađu braću i sestre... Tužitelji su rekli da je McCartney ciljao na oko 3500 djece.

Mnoge žrtve su i preklinjale McCartneyja da prestane. Neki su govorili da će se ubiti ili ozlijediti. Tako je i 2018., 12-godišnja djevojčica Cimarron Thomas, upala u njegovu zamku. Uplašena curica se zbog njegovih opetovanih ucjena i zlostavljanja, na kraju i ubila. Kad McCartneyja su pronašli brojne uređaje, čak 8 računala, 4 laptopa, 8 tableta, 9 mobitela... Na svim uređajima pronašli su uznemirujuće fotografije te slike nage djece. McCartney je početkom ove godine priznao krivnju za ubojstvo iz nehaja. Osuđen je na doživotnu kaznu zatvora.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije