Telefonski razgovor

Trump obećao Zelenskom da će pregovorima okončati rat između Ukrajine i Rusije

20.07.2024.
u 10:05

Bivši američki predsjednik i republikanski kandidat na predsjedničkim izborima ove godine, Donald Trump objavio je da je u telefonskom razgovoru ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskom obećao da će pregovorima okončati rat u Ukrajini.

U objavi na društvenim mrežama Trump je poručio da će, ukoliko pobijedi na izborima, okončati rat između Ukrajine i Rusije i prije nego uopće preuzme predsjedničku dužnost. Dodao je da ruske invazije na Ukrajinu 2022. godine ne bi ni bilo da je on u to vrijeme bio predsjednik SAD-a.

- Obje strane moći će se okupiti i pregovarati o dogovoru koji će okončati nasilje i otvoriti put ka prosperitetu, naveo je Trump u svojoj objavi o razgovoru s ukrajinskim predsjednikom.

S druge strane, Zelenski je također potvrdio da je razgovarao s Trumpom, ali u svojoj objavi nije spominjao napore da se uz pomoć SAD-a okonča rat.

Na Zapadu postoji raširen strah da bi u slučaju pobjede Donalda Trumpa na izborima u studenome moglo doći do smanjenja ili potpunog prekida vojne i financijske pomoći Ukrajini.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije