vraćala se iz škole

Učenicu (15) spasili vozač autobusa i kontrolor: Pozlilo joj je, nije disala

autobus
ilustracija
01.10.2024.
u 20:37

U pomoć su uskočili i susjedi koji su dali deku pa su zamotali djevojku u nju. Pomogli su i drugi učenici.

Petnaestogodišnjoj srednjoškolki pozlilo je u autobusu dok se vraćala iz škole iz Splita prema Kaštelima. Pala je u nesvijest, a u pomoć su joj odmah priskočili kontrolor pa potom i njegov kolega vozač splitskog Prometa, prenosi Dnevnik.hr.  Prvo su je iznijeli da dođe do zraka i onda su joj pružali prvu pomoć.

- Masirali smo je, puls joj je bio jako visok, rekao je vozač Mate Balić. Njih dvojca održavala su učenici na životu do dolaska hitne pomoći, a budući da djevojka nije disala, svaka sekunda bila je presudna. U pomoć su uskočili i susjedi koji su dali deku pa su zamotali djevojku u nju. Pomogli su i drugi učenici.

– Zvali su hitnu, a netko od njih poznaje i njezine roditelje pa su joj zvali oca. Njezin otac je stigao kroz par minuta, a hitna je došla kroz desetak minuta, iako se to činilo dugo, rekao je Balić dodavši da su vozači prošli kroz edukaciju pa znaju pružiti pomoć u ovakvim slučajevima, prenosi Srednja.hr.

Otac djevojke javio je vozaču i kontroloru da je djevojka dobro te da će proći kroz pretrage kako bi se ustanovio uzrok. Od srca im je zahvalio na brzoj reakciji. Građani su dirnuti ovom pričom te poručuju – i mladi i stariji trebali bi naučiti ponašati se u ovakvim situacijama jer nikad ne znaju kada će se naći u situaciji da nekome pomognu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije