Uhićeni 15-godišnjak je Kirgistanac i odbija dati izjavu, napadač uzvikivao "Allahu Akbar"

njemačka policija
Thilo Schmuelgen/REUTERS
24.08.2024.
u 19:26

Napadač iz Solingena navodno je tijekom svog krvavog pohoda u kojem je ubio troje ljudi, a ozlijedio osam, uzvikivao "Allahu Akbar".

To je objavio tabloid Welt am Sonntag, a prenio Bild, koji su oboje dio njemačke novinske grupacije. Islamisti ovu frazu često koriste tijekom svojih terorističkih napada. Prema pisanju spomenutog tabloida, svjedok je potvrdio da je napadač to uzvikivao, a tabloid se poziva na interni policijski izvještaj.

Motiv i dalje nepoznat, policija kaže da ne isključuje terorizam

Jedna od ozlijeđenih žrtava također je navodno izjavila da napadača poznaje iz Solingena te da je posjetitelj lokalne džamije.

Istražitelji su ovaj napad, u kojem su ubijene tri osobe i ozlijeđeno osam, okarakterizirali kao teroristički čin, navodi njemački tabloid iako policija službeno još ništa nije potvrdila. Drugi motiv trenutačno nije vidljiv, rekao je glavni državni odvjetnik Markus Caspers na konferenciji za novinare koja je održana danas poslije podne. On je samo kazao da ne isključuju mogućnost terorizma.

Uhićeni 15-godišnjak je navodno Kirgistanac i odbija dati izjavu

Dosad je uhićen samo 15-godišnjak, koji, međutim, nije napadač. Optužen je za neprijavljivanje planiranih kaznenih djela. Povod za uhićenje su bile informacije koje su dobile dvije svjedokinje, a prema kojima je navodni napadač neposredno prije napada rekao mladiću: "Danas ću ih sve izbosti".

Prema izvješću njemačkog Spiegela, 15-godišnjak je iz Kirgistana. Navodno je uhićen u izbjegličkom smještaju i odbija dati izjavu.

Na snimci napada, koju posjeduju istražitelji, napadača navodno nije moguće dobro prepoznati. Uz to, svjedoci su policiji dali različite opise napadača, rekao je policijski glasnogovornik Marcel Fiebig. Sada se ti opisi uspoređuju kako bi se dobio konkretan opis počinitelja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije