sukobi na kosovu

Uhićeni Srbi s Kosova bit će optuženi za terorizam

sukobi na kosovu
LAURA HASANI/REUTERS
25.09.2023.
u 07:00

Pucnjava se dogodila u mjestu Banjska. Kosovska policija navodi kako su njihovi pripadnici napadnuti nakon što su uočili blokadu ceste. U razmjeni vatre ubijena su tri napadača.

Specijalno tužiteljstvo Kosova priopćilo je kako je zbog napada na policiju u Banjskoj privedeno šest osoba te da im je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati.

Osumnjičeni su za više kaznenih djela, od kojih jedno za terorizam, navodi se.

Također, kako ističu lokalni mediji pozivajući se na policijske izvore, u međuvremenu je uhićen još jedan napadač, koji je priveden u policijsku stanicu u južnom dijelu Kosovske Mitrovice, prenosi Klix.ba.

Podsjetimo, u napadu Srba na policiju Kosova koji se jučer dogodio na sjeveru ove zemlje ubijen je jedan kosovski policajac, dok su dvojica ranjena.

Pucnjava se dogodila u mjestu Banjska. Kosovska policija navodi kako su njihovi pripadnici napadnuti nakon što su uočili blokadu ceste. U razmjeni vatre ubijena su tri napadača.

Nakon što je kosovska policija stavila situaciju pod kontrolu, premijer ove zemlje Albin Kurti priopćio je da je kod uhićenih pronađena ogormna količina vojnog naoružanja kojim su planirali napade na kosovske institucije.

Kako je naglasio Kurti, policija je zaplijenila stotine pušaka, ali i streljivo.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić održao je konferenciju za medije nakon događaja na Kosovu te se osvrnuo na detalje akcije kosovske policije, ali je govorio i o napadačima koji su se zatvorili u manastiru Banjska.

Ustvrdio je kako su se "Srbi pobunili jer ne žele trpiti Kurtijev teror" te kako je "ubojstvo kosovskog policajca za svaku osudu".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije