još jedan

Ukrajinci tvrde da su oborili ruski borbeni zrakoplov

Xscreenshot
23.07.2024.
u 13:01

Glavni stožer ukrajinskih obrambenih snaga ranije je objavio da je Rusija od početka rata izgubila 362 zrakoplova

Ukrajinske snage oborile su ruski borbeni zrakoplov Su-25 nedaleko Pokrovska u Donjeckoj oblasti, objavili su 23. srpnja članovi ukrajinske strateške grupe Khortytsia,prenosi Kyiv Independent

Protuzračne snage oborile su zrakoplov koji se spremao zapucati na ukrajinske položaje, stoji u izvješću. Grupa Khortytsia također je podijelila video u kojem se vidi ispaljivanje projektila koji potom u daljini pogađa zrakoplov.

U komentaru video snimke profil Nexta ovo obaranje prozvao je "epskim pogotkom".

Zrakoplov Suhoj, Su-25, sovjetske proizvodnje teško je naoružani jurišni zrakoplov koji se koristi za napade na tlu. U ratu u Ukrajini često ga koriste obje snage.

Četiri dana ranije, grupa Khortytsia je objavila da je oboren još jedan Su-25 također u blizini Pokrovska.

Glavni stožer ukrajinskih obrambenih snaga ranije je objavio da je Rusija od početka rata izgubila 362 zrakoplova, ali ta se tvrdnja ne može neovisno potvrditi. Prema stranici Oryx, koja dokumentira gubitke teške tehnike obje strane u ratu oslanjajući se uglavnom na vizualne dokaze ili informacije iz provjerenih otvorenih izvora, dosad je izbrojala 119 ruskih zrakoplova koji su od početka invazije uništeni (njih 107) ili oštećeni (njih 12). Stvarna brojka vrlo vjerojatno je veća.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?