STANOVNICI EVAKUIRANI

VIDEO Ogromna eksplozija u ruskom selu: Kijev gađao skladište oružja

SOCIAL MEDIA/REUTERS, ilustracija
21.09.2024.
u 13:47

U travnju se u medijima ovo skladište municije našlo u kontekstu satelitskih snimki koje su navodno prikazivale prijevoz i skladištenje sjevernokorejskog streljiva

Noćas su ukrajinski dronovi napali selo Tihoretsk u ruskoj regiji Krasnodarski kraj, izazvavši ogromnu eksploziju. Stanovnici izvješćuju da je napad bio usmjeren na skladište streljiva, javljaju ruski mediji. Regionalni čelnik potvrdio je napad dronom. Prema njegovim riječima, dvije bespilotne letjelice presrele su snage protuzračne obrane i elektroničkog ratovanja, ali su krhotine jedne od njih izazvale požar, koji se proširio na eksplozivne materijale, što je rezultiralo detonacijom.

Guverner je također izjavio da je u tijeku privremena evakuacija stanovništva u obližnja naseljena područja. U Tihoretsku će biti uspostavljen centar za privremeni smještaj. Preliminarne informacije pokazuju da među građanima nema stradalih.

ASTRA javlja da je cilj napada bilo skladište streljiva u selu Kamenny, okrug Tikhoretskiy, a snimke prikazuju veliku eksploziju. Inače, u travnju se u medijima ovo skladište municije našlo u kontekstu satelitskih snimki koje su navodno prikazivale prijevoz i skladištenje sjevernokorejskog streljiva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije