ZAJEDNIČKI PRELET

VIDEO Pogledajte jedinstvenu snimku iz kokpita MiG-a i Rafalea: Veličanstven prelet iznad Knina

prelet aviona
MORH
05.08.2024.
u 21:09

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske (MORH) objavilo je spektakularne snimke preleta iz kokpita oba aviona.

Danas je u Kninu svečano obilježena 29. godišnjica Vojno-redarstvene operacije Oluja, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja. Iako je ove godine zapaženo manji broj posjetitelja, središnja svečanost bila je izuzetno dojmljiva i značajna.

Program je započeo rano ujutro budnicom koja je prošla ulicama Knina, a potom je uslijedilo polaganje vijenaca izaslanstava na Trgu dr. Ante Starčevića. Središnji događaji održali su se na stadionu NK Dinara i na Kninskoj tvrđavi. Zazvonila su crkvena zvona, podignuta je hrvatska zastava uz izvođenje himne, a pročitana su imena poginulih i nestalih u Oluji. Pucnjevi iz topova i prigodni govori najviših državnih dužnosnika dodatno su naglasili značaj ovog dana.

Vrhunac svečanosti bila je impresivna zračna predstava. Nebo nad Kninom krasili su preleti zrakoplova MiG-21 i novonabavljenih Rafalea. MiG-21, koji je imao ključnu ulogu u potpori kopnenim snagama tijekom operacije Oluja, sada je simbolično završio svoju eru s ovim letom. S druge strane, Rafalei, najsuvremeniji borbeni avioni u floti Hrvatske vojske, pokazali su svoju sposobnost u impresivnom letu iznad Knina.

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske (MORH) objavilo je spektakularne snimke preleta iz kokpita oba aviona. Ove snimke prikazuju nevjerojatan pogled na Knin iz visine. U nastavku možete pogledati kako let izgleda iz kokpita Rafalea i MiG-a 21.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije