TEHERAN NA UDARU

VIDEO Prvi podaci o ciljevima napada Izraela na Iran, evo što su bombardirali zrakoplovi

26.10.2024.
u 02:25

Izraelska vojska potvrdila je kako je započela ciljani napad na vojne lokacije u Iranu, a mediji u Iranu, ali i oni Zapadni izvještavaju o prvim detaljima izraelskog udara.

Kako su naveli zapadni mediji u prvim obraćanjima, Bijela kuća je obaviještena o napadu neposredno prije njegova izvođenja. Nakon toga, izraelsko ratno zrakoplovstvo (IAF) pokrenulo je niz zračnih udara koji su za sada pogodili Teheran kao i obližnji grad Karaj. U priopćenjima iranskih medija, napadnuti su istočni dijelovi prijestolnice Irana. Neposredno nakon izraelskog napada, Iran je podigao svoje borbene zrakoplovete koji su se uputili ka zapadu zemlje. "Prvobitni napad Izraela usmjeren je na vojarne i skladišta oružja u blizini Teherana", potvrdili su arapski izvori za NBC News. Izraelski dužnosnik rekao je za NBC News kako Izrael ne napada iranska nuklearna postrojenja ili naftna polja i da se fokusira na vojne ciljeve.

"Mi ciljamo na stvari koje su nas ugrožavale u prošlosti ili bi mogle ugroziti u budućnosti", rekao je ovaj dužnosnik. Paralelno s napadom na Iran, Izrael je gađao i protivzračne sisteme u Iraku te Siriji. "Kao odgovor na višemjesečne kontinuirane napade režima u Iranu na Izrael, upravo sada Izraelske obrambene snage izvode precizne napade na vojne ciljeve u Iranu. Režim u Iranu i njegovi zastupnici u regiji nemilosrdno napadaju Izrael od 7. listopada- na sedam frontova - uključujući direktne napade sa iranskog tla", rekao je glasnogovornik izraelske vojske Daniel Hagari.

Jedna stanovnica Teherana izjavila je za CNN da se u ranim jutarnjim satima u subotu po lokalnom vremenu „probudila uz udaljeni zvuk eksplozija“ Govoreći za CNN anonimno zbog sigurnosnih razloga, rekla je da je pogledala kroz prozore svog doma u potrazi za bilo kakvim znacima posljedica eksplozija, ali ništa nije mogla vidjeti. Takođe je rekla za CNN da je u petak „cijeli dan“ bila pojačana prisustnost Korpusa islamske revolucionarne garde u gradu, ali nije mogla pružiti dodatne detalje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije