Nešto je pošlo po zlu

VIDEO / Ukrajinci u Kursku uništili jedan od Putinovih najnovijih raketnih sustava

Xscreenshot
25.09.2024.
u 18:07

Ukrajinske snage su uništile jedan od najnovijih ruskih sustava protuzračne obrane srednjeg dometa, tvrdi Kijev, dok bjesne bitke u južnoj ruskoj regiji Kursk gotovo dva mjeseca nakon što je Ukrajina pokrenula iznenadni upad.

“Nešto je pošlo po zlu s ruskim protuzračnim obrambenim sustavom Buk M3”, objavila je ukrajinska vlada na X-u. “Ukrajinski ratnici su ga uništili”, dodali su.

Kijev je podijelio snimke na kojima se čini da se vidi napad na sustav protuzračne obrane. Newsweek nije mogao neovisno potvrditi snimku, ali američki think tank Institut za proučavanje rata (ISW) navodi kako je nastala istočno od grada Rilska u Kursku.

Bataljun koji je odgovoran za napad objavio je na Telegramu da je gađao Buk-M3. Objavili su da su njihove snage locirale sustav u južnoj ruskoj regiji Kursk.

Sustavi protuzračne obrane Buk su sustavi srednjeg dometa, a ruski državni izvozni proizvođač oružja Rosoboronexport hvalio je Buk-M3 kao “prekretnicu u razvoju srednjeg dometa protuzračne obrane”.

Ima domet do 65 kilometara, prenosi  Index.hr.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije