Najslavniji među slavnim kolačima

Anđeoski kolač - jednostavan recept za jedan od najpopularnijih svjetskih kolača

30.01.2022.
u 10:07

Ako još niste probali ovaj najslavniji među slavnim kolačima, pravo je vrijeme da to učinite sada!

Donosimo jednostavan recept za bijeli anđeoski kolač koji možete jesti sami, s dodatkom tučenog vrhnja, s omiljenim jagodama, čokoladom... Odabir je na vama!

 

SASTOJCI:

  • 12 bjelanjaka (sobne temperature)
  • 1 1/2 vinskog praška za pecivo (možete zamijeniti s 2 žličice octa ili limunovog soka)
  • prstohvat soli
  • 1 šalica šećera
  • 1/2 žličice ekstrakta vanilije
  • 1/2 teaspoon ekstrakta badema
  • 1 šalica brašna
  • 1 šalica šećera u prahu

PRIPREMA:

Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg. Dodajte sol i vinski prašak za pecivo (ili zamjenu). 

Polako u bjelanjke umiješajte i šećer. Dodajte ekstrakte vanilije i badema.

Važno je da sve sastojke dodajte polako i polako ih umiješate u bjelanjke.

Brašno i šećer u prahu dodajte na kraju i ne miksajte već umiješajte ručno. 

Smjesu ulijte u kalup za kuglof i pecite oko 45 minuta dok ne poprimi zlatnu boju. Kada je kolač gotov, ostavite ga da se hladi oko sat vremena. Lagano nožem prođite rub kolača i nježnog ga izvadite iz kalupa.

Poslužite ga uz jagode ili neko drugo voće, tučeno vrhnje ili omiljenu kremu, a može se jesti i bez ikakvih dodataka.

 

M. P.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije