Potvrdio ministar Galić

Bošnjački mladić odbio se rukovati s austrijskom ministricom iz vjerskih razloga jer je žena

Galić
Vecernji.ba
30.09.2024.
u 21:00

Časnik je odbio rukovanje s ministricom Tanner jer je žena i povezujući sve sa svojim vjerskim uvjerenjima

Informacija koju je prenio austrijski medij Kurier da se časnik iz Bosne i Hercegovine odbio rukovati s ministricom obrane Austrije Klaudiom Tanner jeste točna. Sve se dogodilo proteklog vikenda neposredno prije tradicionalne svečanosti, koja predstavlja kraj godišnjih aktivnosti Terezijanske vojne akademije.

Časnik je odbio rukovanje s ministricom Tanner jer je žena i povezujući sve sa svojim vjerskim uvjerenjima. Uvažavajući jednu od najstarijih akademija, koja zbog svojih procedura zauzima prestižno mjesto u svijetu, u ime Ministarstva obrane BiH i Oružanih snaga BiH sam se ispričao i ministrici i ostalima. Vjerujem kako ovakav događaj neće narušiti odlične prijateljske odnose u oblasti vojne suradnje nas i Republike Austrije.

Ovaj događaj, koji je već proglašen incidentom, nije pokvario daljnje procedure Terezijanske vojne akademije da svečanost do kraja bude okončana, kada sam se imao priliku još jednom zahvaliti Ministarstvu obrane Austrije i Terezijanskoj vojnoj akademiji što prepoznaju potrebe sustava obrane Bosne i Hercegovine i omogućuju kadetima iz Bosne i Hercegovine da se školuju i obrazuju za obavljanje časničke dužnosti uz nadu da će se ova suradnja nastaviti i u budućnosti, rekao je zamjenik ministra obrane Slaven Galić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije