Kolač od maka u kojem se miješaju i jabuke i čokolada? Za manje povjerljive nudimo izlaz, mak zamijeniti orasima.
Ali, moramo reći, mak je taj koji uz jabuke i čokoladu čini kolač božanstvenim, piše Coolinarika.
Sastojci
3 jaja
100 g šećera
1 vrećica Vanilin šećera
100 g Pšeničnog oštrog brašna
1 vrećica Praška za pecivo
40 g Pšenične krupice
100 g maka
100 ml ulja
2 naribane jabuke (400 g)
3 žlice mlijeka
Za glazuru
40 g maslaca
100 g čokolade
Priprema
1. Jaja pjenasto izmiješajte sa šećerom i vanilin šećerom.
2. Dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, pšeničnu krupicu, mak koji ste prethodno samljeli, ulje, jabuke, mlijeko i sve zajedno dobro izmiješajte.
Pripremljenu smjesu izlijte u namašćenu i pobrašnjenu tepsiju (20×30 cm).
4. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 30 minuta.
5. Na laganoj vatri rastopite maslac. Maslac maknite s vatre i umiješajte natrganu čokoladu.
6. Pripremljenu glazuru prelijte preko ohlađenog kolača.