DOBRI PRIJATELJSKI ODNOSI

Bradara s veleposlanicom Češke o aktualnim političkim izazovima i europskim integracijama

10.09.2024.
u 18:42

Predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara danas je u svom uredu primila veleposlanicu Češke Republike Janu K. Lolić Šindelkovou u okviru njenog nastupnog posjeta.

Tijekom razgovora istaknuti su tradicionalno dobri i prijateljski odnosi između Bosne i Hercegovine i Češke Republike, bez otvorenih pitanja koja bi opterećivala međusobne odnose, priopćeno je iz Ureda predsjednice FBiH.

Veleposlanica Lolić Šindelkova zahvalila je na toplom prijemu te potvrdila spremnost Češke Republike da nastavi pružati podršku Bosni i Hercegovini na njenom europskom i euroatlantskom putu.

Razgovaralo se i o aktualnim političkim izazovima u BiH, pri čemu je predsjednica Bradara zahvalila na dosadašnjoj gospodarskoj pomoći i podršci europskim integracijama.

Poseban naglasak stavljen je na projekte usmjerene na poboljšanje natalitetnih politika, aktiviranje radne snage i pružanje pomoći ženama, pri čemu je Češka Republika izrazila spremnost za daljnju podršku. Predsjednica Bradara istaknula je važnost zajedničkog djelovanja na projektima usmjerenim na unaprjeđenje životnih uvjeta.

Zaključno, obje strane izrazile su želju za produbljivanjem odnosa i nastavkom suradnje na projektima koji će unaprijediti životne uvjete građana Bosne i Hercegovine i Češke Republike, stoji u priopćenju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije