Odličan kolač koji će brzinom svjetlosti postati vaša omiljena slastica, a koji ne zahtijeva nikakvo kulinarsko znanje
Priprema
1Pripremite smjesu za tijesto
U posudi pomiješajte "suhe" sastojke, prosijte ih. U drugoj posudi pomiješajte "mokre" sastojke, mikserom ih sjedinite. Na kraju dodajte suhe sastojke i kratko izmiksajte.
2Stavite peći
U nauljen i pobrašnjen lim za pečenje dimenzija otprilike 30 x 40 centimetara stavite pola smjese i pecite 10 minuta na 180 stupnjeva.
3Izradite nadjev
Jabuke ogulite i naribajte pa dobro iscijedite. U posudu stavite naribane jabuke, obje vrste šećera, rum, gris, cimet i naribanu koricu limuna, promiješajte kako bi se sastojci sjedinili.
4Rasporedite nadjev
Po polupečenom tijestu rasporedite pripremljeni nadjev, poravnajte i prelijte ostatkom tijesta.
5Stavite peći
Pecite još 35 minuta na 180 stupnjeva. Kad se kolač malo ohladi posipajte ga šećerom u prahu.
SASTOJCI:
Tijesto
2jaja
180 gčvrstog jogurta
150 gšećera
120 gglatkog brašna
130 ml ulja
1prašak za pecivo
1vanilin šećer
naribana korica limuna
Nadjev
1 kgjabuka
100 gšećera
3vanilin šećera
2 žličiceruma
2 žlicegrisa
2 žličicecimeta
naribana korica limuna