Pripremite brzi tiramisu i uživajte u dobro poznatom, klasičnom okusu neodoljive slastice!
Sastojci:
24 piškote
1 ½ šalica jake crne kave (ohlađene)
250 g mascarponea
½ šalice šećera
1 šalica tučenog vrhnja
1 žličica ekstrakta vanilije
2 žlice kakaa u prahu za posipanje
Priprema:
U posudi pomiješajte mascarpone i šećer dok ne dobijete glatku smjesu. U drugoj posudi umutite tučeno vrhnje s ekstraktom vanilije dok ne postane čvrsto, ali ne pregusto, piše Dnevno.hr.
Lagano umiješajte tučeno vrhnje u smjesu mascarponea dok se sve ne sjedini.
U manjoj plitkoj posudi ili kalupu složite jedan sloj piškota. Možete ih umočiti u ohlađenu jaku kavu prije slaganja. Preko keksa prelijte pola pripremljene smjese mascarponea i vrhnja i ravnomjerno je rasporedite. Stavite drugi sloj piškota preko kreme, a zatim prelijte ostatkom smjese mascarponea i vrhnja.
Pospite vrh kolača ravnomjernim slojem kakaa u prahu.
Stavite kolač u hladnjak i ostavite ga da se stisne i ohladi najmanje četiri sata ili najbolje preko noći.
Prije posluživanja po želji ga možete posuti s još malo kakaa.