verbalni rat

Bulj ne ostaje dužan Glišiću: "Opet se zalijeću kao devedesetih, a znamo kako je to završilo"

miro bulj
14.10.2024.
u 18:11

Verbalni sukob između srpskog ministra Darka Glišića i sinjskog gradonačelnika Mire Bulja eskalirao je novim uvredama i prijetnjama. Glišić, ministar za javna ulaganja i bliski suradnik Aleksandra Vučića, nazvao je Bulja "budaletinom" i "ustašom", što je izazvalo daljnje reakcije.

"Vidim da te spominjanje šamara uznemirilo, ali ne i to što si ustaša. Što se tiče 1995., nisu pobijedili ti, nego Amerikanci koristeći budaletine poput tebe, da istjeraju srpski narod s njegovih ognjišta", rekao je Glišić te dodao: "Ako još jednom spomeneš predsjednika moje zemlje, zavalit ću ti šamarčinu od koje će ti glava zvoniti jače nego sinjska alka."

Sukob je započeo nakon što je Miro Bulj, koji je i saborski zastupnik Mosta, oštro komentirao sudjelovanje Aleksandra Vučića na summitu u Dubrovniku. "Vučiću, četniče, mrš iz Hrvatske!" poručio je Bulj, na što je Vučić uzvratio kako "nije znao da je četnik". Bulj je potom podsjetio na Vučićev govor iz 1995. u Glini, kada je Vučić izjavio da "Glina nikad neće biti hrvatska".

Darko Glišić je stao u obranu Vučića, vrijeđajući Bulja i prijeteći fizičkim napadom. "Začepi svoja prljava usta, govedo ustaško! Ako još jednom spomeneš Vučića, ima da ti zavalim šamar!" poručio je Glišić, koji je i kum srpskog predsjednika.

Bulj je na svom Facebook profilu odgovorio Glišiću, ističući kako se Vučić "uznemirio jer je nazvan pravim imenom". Dodao je kako s Vučićem ne bi trebalo razgovarati dok Srbija ne prizna odgovornost za ratna događanja: "Potrebna su konkretna djela – plaćanje ratne odštete, dokumentacija iz vukovarske bolnice, pomoć u pronalasku nestalih i procesuiranje odgovornih za zločine."

Bulj je također podsjetio na Vučićevu prošlost: "Vučić je tijekom velikosrpske agresije huškao Srbe i surađivao s četničkim vojvodom Šešeljom, a danas se srami onoga što je radio. Ipak, ne odustaje od velikosrpske politike pod krinkom 'srpskog sveta'."

Sinjski gradonačelnik je zaključio da je bio časnik Hrvatske vojske u operaciji Oluja i poručio Glišiću: "Malo ste se zaletjeli kao i devedesetih, a znamo kako je to završilo."

Komentara 4

LE
Lelas
20:12 14.10.2024.

Ko je toliko lud da priziva devedesete

ZO
Zoks
19:52 14.10.2024.

Smešno je kada odredjeni političari ističu kao svoje kvalitete to da li su nekom verbalno ostali "dužni" ili ne. Glišić iza sebe ima dela sa ili bez reči.

SP
sportista
18:56 14.10.2024.

Cime se ponosi ovaj Bulj, ne bi nikada u zivotu izasli na kraj sa srbima da im nije bilo NATO i Vatikana, to potpisujem.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije