Omiljeni začin koji se odlično slaže s mnogo jela, često se zna posušiti i ne možete ništa više s njim učiniti. Češnjak treba, baš kao i svježe začine poput bosiljka, origana, kadulje, dobro čuvati - jedino tako možete spriječiti nepotrebno bacanje.
Kako prenosi Pink Villa, najbolja metoda bila bi držanje češnjaka na sobnoj temperaturi, u pletenoj košarici ili mrežastoj vrećici. Idealna temperatura je 60 do 65 stupnjeva, pa je čuvanje češnjaka zimi dosta teško.
Drugi način je u hladnjaku - i to u zatvorenoj ladici koja je inače namijenjena za voće i povrće. Bitno je napomenuti da ga morate iskoristiti čim ga izvadite iz hladnjaka. Ako ga ostavite na sobnoj temperaturi ubrzo će se početi raspadati.
Također, možete usitniti češnjak u blenderu, a zatim ga staviti u posudice za led i zamrznuti. Jednostavno izvadite kockicu, dvije i dodajte jelu tijekom kuhanja. Također, možete u blender dodati malo maslinovog ulja i začina poput ružmarina ili bosiljka, pa ćete imati gotove kockice začina.
Češnjak možete ispeći u pećnici, a kada poprimi smeđu boju i dobro se ohladi, pospremite ga u plastičnu posudicu i zamrznete.