jednostavno

Probajte napraviti cheesecake od jagoda bez pečenja, brzo gotov

25.04.2021.
u 14:45

Jednostavan i brz kolač s kremom od sira i jagoda idealan je za toplije dane i sezonu omiljenih crvenih plodova.

Biskvit zamijeni keksima, a kuhanu kremu onom jednostavnijom, od sira i jagoda. Spoji dvije komponente, ohladi i oduševi baš svakog tko će ovaj kolač isprobati. 

Umjesto da ih isjeckaš, jagode možeš i smiksati u pire te ih dodati u kremu sa sirom, a umjesto šećera, koristiti možeš i med ili agavin sirup. Također, već gotov kolač možeš preliti i umakom od voća. Jednostavno prokuhaj voće sa šećerom i malo vode, kada je dovoljno gusto, skloni s vatre i poprskaj po gotovom kolaču. I to je to, vrijeme je za slatko uživanje! 

Potrebno ti je: 

250 g keksa 

125 g maslaca 

500 g krem ili svježeg kravljeg sira 

250 ml vrhnja za šlag 

100 g šećera u prahu 

1 žličica limunove korice 

1 žlica ekstrakta vanilije 500 g jagoda

Postupak pripreme: 

Usitni kekse pa ih pomiješaj s otopljenim maslacem.  

Utisni smjesu prstima u kalup za torte, s pomičnim obručem, promjera 24 cm i spremi u hladnjak dok pripremaš kremu. 

Svježi sir ocijedi te izmiksaj sa šećerom u prahu, limunovom koricom i aromom vanilije. U drugoj posudi umuti vrhnje za šlag pa izmiksaj s kremom od sira. Premaži kremu ravnomjerno po podlozi od keksa. 
Nasjeckaj jagode i ubaci ih u kremu. Lagano umiješaj. 

Rasporedi kremu po podlozi i ukrasi ostatkom jagoda. 

Ohladi barem sat vremena u hladnjaku prije posluživanja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?