Cheesecake je jedan od najpopularnijih kolača koji se pripremaju bez pečenja. Dovoljno je napraviti podlogu od keksa, a krema od sira može se obogatiti i voćem po izboru. Skuhaj.hr donosi recept za cheesecake od šljiva, točnije s pekmezom od šljiva, voćke čija sezona upravo traje.
Cheesecake s pekmezom od šljiva
Sastojci:
- 75 g maslaca
- 250 g mljevenog keksa
- 650 g pekmeza od šljiva
- 250 g krem sira
- 1/2 šalice šećera
- 1 čašica slatkog vrhnja
- 4,5 žličice želatine u prahu
- 50 ml vode
- šljive za ukrašavanje
Priprema:
U zdjeli pomiješajte mljeveni keks i otopljeni maslac. Zatim utisnite u dno kalupa koje ste obložili papirom za pečenje. Stavite u hladnjak.
Izmiksajte krem sir, šećer i pekmez od šljiva. Želatinu pomiješajte s toplom vodom i ostavite 10-ak minuta da nabubri. U kremu dodajte šlag i dobro izmiksajte. Želatinu otopite na pari, dodati u kremu i izmiksajte. Prelijte preko biskvita i zagladite te sve ohladite oko 4 sata u hladnjaku. Kolač možete ukrasiti svježim šljivama.