Čitlučani žele povratak na stare staze slave

14.06.2024.
u 10:44

Ovoga tjedna, preciznije sutra (subota, 15. lipnja), završavaju sva nogometna natjecanja u Bosni i Hercegovini, i to u svim stupnjevima. Ostaje odigrati samo uzvratne susrete doigravanja za ulazak u Prvu ligu Federacije BiH.

Bez ponavljanja penala

Prvi susreti odigrani su ove srijede na travničkoj Piroti te u Hadžićima. Travnik je u prvoj utakmici kao domaćin svladao čitlučko Brotnjo s minimalnih 1:0. Jedini pogodak za Vezire zabio je u 76. minuti mladi lijevi bočni igrač Vinko Žuljević (20), koji je ranije igrao za Široki, Zrinjski, Borac, BFK Simm-Bau...

Cijelu utakmicu Travnik je imao veći posjed lopte i više napadao, ali mladi vratar Brotnja Vanja Džidić činio se nesvladivim. Uz ostalo, Džidić je obranio prestrogo dosuđeni jedanaesterac za domaće, koji je u 42. minuti izveo desnokrilni ofenzivac Travničana Rijad Obradović. Prekršaj za 11 metara vidio je samo sudac Suad Nurić iz Gračanice.

Na TV snimci izvođenja jedanaesterca jasno se čuje komentar iz redova travničke publike:

- Bit će ovdje i ponavljanja ako ga ovaj "profula".

Valjda je suca Nurića bilo sram pa ipak nije ponovio izvođenje "elvera" iako se iz publike čulo: - Ponovi ga!

- Oštećeni smo suđenjem, ne samo kod jedanaesterca nego i u nizu drugih situacija. Ali, bilo i prošlo. Naši igrači sve moraju zaboraviti i koncentrirati se na igru u uzvratnome susretu. Vjerujem kako Brotnjo može "poništiti" minimalnu prednost Travničana i tako se plasirati u Prvu ligu Federacije BiH - rekao nam je Mario Unana Prskalo, jedan od najboljih igrača rođenih na području Brotnja ikad.

Jedan od onih koji mogu pomoći oko preokreta je i Unanin sin Ivan Prskalo, napadač koji je u nedavno završenom prvenstvu Druge lige FBiH – Jug zabio 20 čak golova.

U drugoj utakmici doigravanja hrasnički Famos na stadionu Radnika u Hadžićima ugostio je Radnički iz Lukavca. Gosti su bili bolji do odmora i imali nekoliko prigoda, ali ih nisu znali pretvoriti u pogotke. U nastavku je igru ometala jaka kiša, a Famos je prvi poveo pogotkom Almira Ćatića (54.).

Prava uzbuđenja dogodila su se u posljednjih 10-ak minuta utakmice. Radnički je poravnao golom Almira Omerovića (81.), a 50-ak sekundi kasnije napravio potpuni preokret preko Jasmina Softića (82.). Konačnih 2:2 postavio je Armin Cibra (88.).

Odluka o putniku u Prvu ligu Federacije BiH past će sutra (subota) na lukavačkom stadionu Jošik pred (vjerujemo) punim tribinama, koje mogu primiti 3000 gledatelja. Susret počinje u 17. 30. Utakmicu sudi Albin Sofić (Zenica).

I utakmica u Čitluku na stadionu Bare počet će u 17.30 iako su iz Brotnja tražili da se promijeni satnica jer se "poklapa" s terminom utakmice Hrvatska – Španjolska na Europskome prvenstvu u Njemačkoj. No, u Nogometnome savezu BiH čvrsto su se držali ranije utvrđenog termina.

Odgoda nije bila moguća

Bilo je govora i da će se utakmica ipak odigrati u 15.30, ali bilo je (valjda) premalo vremena za usuglasiti želje domaćih sa željama gostiju. No, i termin "15.30" je nepogodan, jer temperatura će vjerojatno biti (pre)visoka, možda će i prijeći 30 Celzijevih stupnjeva.

Odgoda za nedjelju također nije bila moguća, zbog blagdana Bajrama. Na kraju ostaje: sudac Drago Tabak iz Tomislavgrada dat će znak za početak u davno utvrđenom terminu od 17.30...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?