Sarajevo

Članovi GSS izveli na Ozrenu i Špicastoj stijeni vježbu stijenskog spašavanja

07.06.2020.
u 20:44

Članovi Gorske službe spašavanja (GSS), u skladu sa godišnjim planom rada za 2020. godinu, u subotu su na lokalitetima planine Ozren i "Špicaste stijene" u okolini  Sarajeva izveli su redovitu vježbu stijenskog spašavanja. 

Vježba je sadržavala sve elemente, tehnike i doktrine stijenskog spašavanja uz osnovni cilj za praktičnu provjeru spremnosti i obučenosti članova GSS - stanice Sarajevo prilikom zbrinjavanja, spašavanja i transporta unesrećenih kao i poznavanje tehnika stijenskog spašavanja, saopćeno je iz GSS-a.

Također obzirom da je predmetni lokalitet atraktivno i aktivno penjalište testirane su i mogućnosti i postupanje u istim i sličnim situacijama.

U vježbi je aktivno sudjelovalo 20 članova GSS Stanice Sarajevo i 15 kandidata.

Završna analiza i zaključci nakon izvedene vježbe pokazali su potrebu da se tehnike stijenskog spašavanja kontinuirano uvježbavaju i unaprjeđuju kako bi u svakom trenutku na siguran i učinkovit način pomoglo unesrećenim i reagiralo u sličnim situacijama, navodi se u saopćenju GSS Stanica Sarajevo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije