Nagrađeni najbolji učenici

Čondrić: Želimo da Livno bude grad mladih obitelji

storyeditor/2024-08-08/NAJUCENICI01_ZE4_BIH_080824__1_.jpg
09.08.2024.
u 19:00

Livanjsko kulturno ljeto i ove je godine zatvoreno uz dodjelu nagrada najuspješnijim učenicima livanjskih osnovnih i srednjih škola, piše Večernji list BiH.

Grad mladih

Sve se događalo na ljetnoj pozornici Narodnog sveučilišta u središnjem gradskom parku, a publika je, koju su činili uglavnom ponosni roditelji, braća i sestre, tražila stolicu više. Bila je to treća godina zaredom kako Grad Livno na posljednji dan tradicionalne ljetne kulturne manifestacije nagrađuje odlikaše, a čast da budu dio te završnice imala su 44 srednjoškolca, pet osnovaca i jedan učenik Glazbene škole. - Tijekom svih aktivnosti koje radimo nastojimo pokazati da mislimo na naše najmlađe, da želimo da Livno bude grad mladih, grad mladih obitelji, pa i na ovaj način dajemo našim učenicima do znanja da njihov grad cijeni to što rade, njihov trud, njihovu ustrajnost - kazao nam je tom prigodom gradonačelnik Darko Čondrić, a onda je nakon obraćanja s pozornice svim učenicima uručio nagrade i sa svakim se pojedinačno fotografirao.

Uz pohvalnice, pametna djeca dobila su pametne satove, a uvjet je bio da su tijekom cijelog osnovnog školovanja ostvarila prosjek 5,0, odnosno da su oslobođena polaganja mature. Maturantica Gimnazije Petra Duvnjak nije skrivala oduševljenje: - Za mene je ovo potvrda mog truda u ove četiri godine i znak da sam stvarno nešto postigla i baš sam sretna što mogu biti ovdje - kazala je.

Njezin kolega Ivan Križan bio je rječitiji: - Odlučio sam se još od prvog srednje posvetiti svom obrazovanju. Tu su mi pomogli, naravno, i profesori kojima bih ovog puta zahvalio, profesorima iz Gimnazije Livno. I da, ovo je jako lijepa gesta našeg grada, dano nam je do znanja da se cijeni naš trud i potiče se, nakon našeg obrazovanja, povratak u naš rodni grad - istaknuo je.

Raznolik program

Bila je to i najbolja završnica Livanjskog kulturnog ljeta koje je, ako je suditi po reakcijama građana, bilo pun pogodak, a dobar dio zasluga ide mladoj ekipi u Upravi Turističke zajednice Livno, kazao nam je gradonačelnik Čondrić i dodao: - Zajedno sve u konačnici iskomuniciramo, napravimo raznolik program i upravo ta raznolikost je, rekao bih, i bogatstvo. Nekome se nešto ne svidi, ali i taj sadržaj ima svoju publiku, znači moramo biti široki, moramo misliti na sve. I dalje ćemo raditi tako, ne samo Livanjsko kulturno ljeto nego i sve drugo, a sve u cilju da se naši ljudi uključe u život ovog grada.

A točku na "i" samoj završnici u toploj ljetnoj noći svojim glasovima dale su djevojke iz livanjskog VIS Luana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije