Press u sjedištu HDZ-a BiH

Čović: Moramo pronaći tijela nestalih u poplavama, besmisleno je da se mi vozimo i slikamo pored stratišta

11.10.2024.
u 15:40

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović vjeruje kako će se nakon održanih lokalnih izbora politička situacija u Bosni i Hercegovini relaksirati te da će država snažniji krenuti naprijed. Čović je na konferenciji za novinare u sjedištu HDZ-a BiH izjavio kako je vrijeme da se svi politički akteri vrate u bh. institucije i da se iskoristi vrijeme do formiranja nove Europske komisije kako bi se stvorili preduvjeti za otvaranje pristupnih pregovora s Europskom unijom. Na novinarsko pitanje na čemu temelji svoj optimizam, Čović je odgovorio kako ima plan u koji vjeruje: - Ja mislim da mi možemo napraviti puno toga. Moj plan je realan, a hoćemo li ga realizirati - vidjet ćemo. Održali smo izvanrednu sjednicu Doma naroda, od 20 točaka 19 smo u potpunosti završili, a i dvadeseta je ostala da se usuglasi. Možemo je kroz kolegij usuglasiti i praktički riješiti - kazao je Čović.

Dodao je kako će nastojati u sljedećih sedam dana zakazati nastavak redovite sjednice Doma naroda, koja je prekinuta još u trećem mjesecu. - Ja vjerujem da će se sjednica održati. Naravno, drugi klub opet može blokirati, ali ja vjerujem da će se sjednica održati je postoje svi uvjeti da se to realizira, a to znači da ćemo organizirati i drugu sjednicu koja bi obuhvatili sve druge materijale koje nismo uspjeli staviti na zadnju žurnu sjednicu - kazao je predsjednik HDZ-a BiH. Po njegovim riječima, na taj način steći će se uvjeti za održavanje sastanka predstavnika vladajućih stranaka na državnoj razini na kojem će se razgovarati o svim spornim pitanjima. - Nastojat ćemo da tema lokalnih izbora ostane iza nas. Vidjeli ste da su svi pobjednici ovih izbora, da svi slave. Hajmo se više time ne baviti, hajmo živjeti život, a naš život je mađarsko predsjedanje Europskom unijom i otvaranje vrata pregovora - poručio je.

Čović se osvrnuo i na situaciju u poplavama i klizištima pogođenim područjima Srednjobosanske i Hercegovačko-neretvanske županije, kazavši kako je prioritet saniranje i otvaranje prometnica. - Prije toga moramo pronaći tijela nestalih jer je besmisleno da se mi vozimo i slikamo pored stratišta. Dok ljudi rade besmisleno je da se mi tu vozamo iz tisuću razloga - istaknuo je. Predsjednik HDZ-a BiH obećao je svu moguću pomoć pogođenim područjima. - Prošlo je već sedam dana od nesreće i bojim se da se već osjeća zamor. Mi moramo poslati poruku tim ljudima da nisu sami, nije dovoljno obećati da ćemo im dati nešto novca. Moramo učiniti sve da ih ohrabrimo, da im olakšamo njihovu svakodnevnicu, pogotovo tamo gdje su bila velika razaranja - kazao je Čović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije