Kolač nazvan "Crno bijeli kolač" trebao bi se brojnima svidjeti. Uz dodatke voća dosta je sočan i ukusan. Recept donosi Coolinarika.
Sastojci
za 8 osoba
4 jaja
120 gr šećera
10 žlica žlica ulja
10 žlica vruće vode
80 gr glatkog brašna
20 gr kakaoa
40 gr pudinga čokolada
1 vrećica prasak za pecivo
500 gr otkošćenih višanja
1 veća jabuka
100 gr bijele čokolade za kuhanje
600 ml hladnog mlijeka
2 vrećice pudinga od vanilije
40 gr maslaca ili margarina
Priprema
1. Najprije izmiješati jaja i šećer. Dodati ulje, vodu, brašno, kakao, puding od čokolade (prah) i prašak za pecivo.
Sve izmiješati i sipati u namazan i brašnom posut kalup za pečenje.
Gore rasporediti višnje i na kockice izrezane jabuke. Staviti u ugrijanu pečnicu na 180°C da se peče oko 25 min. Za to vrijeme skuhati u mlijeku vanilin puding, u vruć dodati bijelu čokoladu i 40 gr maslaca ili margarina.
Sve izmiješati i sipati na vruć kolač. Kad se ohladi staviti glazuru od čokolade, kakvu inače stavljate na kolač.