Delicije izlagača iz triju država, stiže i gastroguru Karapandža

14.07.2024.
u 08:19

Na festivalskom trgu Parka širokobrijeških branitelja (parka Sajmište) u Širokom Brijegu od 26. do 28. srpnja održat će se već tradicionalni Street Food Fest, svojevrsni festival gastronomije i glazbe te drugih popratnih sadržaja.

Ovaj festival privlači sve više posjetitelja, i to ne samo iz Širokog Brijeg, pa će za ovogodišnje izdanje SFF-a biti uvedena i posebna regulacija prometa. Više detalja bit će poznato uoči njegova početka, a parkiralište u sklopu kompleksa bivše Duhanske stanice bit će službeno parkiralište ovoga festivalskog izdanja 2024.

Prvi put i divovski robot

Ulazak je za sve besplatan, a bit će uveden i novi način plaćanja - posjetitelji će ponuđene gastronomske delicije i piće plaćati brzo i jednostavno uz cashless sustav.

- I na ovogodišnji Street Food Fest stići će proslavljeni majstor kuhinje Stevo Karapandža, koji je prošle godine bio više nego oduševljen – kažu za portal Večernjeg lista BiH organizatori SFF-a 2024.

Kids zona bit će obogaćena raznim sadržajima. Osigurani su napuhanci za dječju zabavu, a bit će održane i aktivnosti kao što su bojenje lica i modeliranje balona. Bit će upriličeni i ulični performansi, nastupi umjetnika na štulama te posebna atrakcija za djecu "divovski robot iz budućnosti".

- Bit će to svjetleći robot visine tri metra, što je nešto dosada neviđeno, a sigurni smo kako će se naši najmlađi posjetitelji oduševiti – ističu organizatori za Vecernji.ba.

Posjetitelji će za vrijeme festivala moći uživati i u bogatom glazbenom programu. Tako će u petak, 26. srpnja, nastupiti bend Ultrazvuk te trenutačno najpopularniji hrvatski reper Grše. Večer će zaključiti DJ Kiiwi.

U subotu, 27. srpnja, glazbeni će program otvoriti bend Neo Stereo, a potom će nastupiti sve popularniji hercegovački bend Zoster, čija je karijera krenula uzlaznom putanjom upravo na ovoj lokaciji – pobjedom na West Herzegowina Festu. Večer će zaključiti DJ Tox.

Glazbeni program završne festivalske večeri u nedjelju, 28. srpnja, počet će Violin showom by Nikolina i nastupom DJ Kiiwija, a nakon njih koncert će održati popularni hrvatski bend Psihomodo pop.

Svoje kulinarsko umijeće predstavit će 13 izlagača iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. Ponovno će nastupiti Matej Šušak - "Profa23", prošlogodišnji pobjednik prema izboru ostalih izlagača i publike. Njegova kreativnost i okusi osvojili su publiku, a nakon uspješno završene Sushi akademije u dalekome Tokiju i pobjede na širokobriješkom festivalu, odlučuje se pokrenuti Sushi and food bar "Temple" u Dubrovniku. Za ovo izdanje SFF-a najavljuje nove okuse kojima želi oduševiti!

Stiže i "Rešetka" iz Varaždinskih Toplica, sinonim za ukusne burgere, osvajač možda i najviše nagrada na food festivalima. Vlasnik Đurine hiže Nikola Božić uzgaja i prva krda hrvatskih wagyu goveda, a njegov restoran u Varaždinskim Toplicama jedna je od najcjenjenijih adresa za meso u Hrvatskoj. Nastupit će i "Von Herzog" iz Mostara. Nakon pobjede na širokobriješkom SFF-u 2022. godine ostvarili su svoje snove i otvorili vlastiti pub pretvorivši svoju strast prema gastronomiji u stvarnost. Osim burgera, sačuvali su dio "pop-up" filozofije pa na određene dane dime pulled pork. Kao i kad je Matej Šušak u pitanju, pobjeda na širokobriješkom SFF-u ponukala ga je na otvaranje svog food bara, koji djeluje uspješno više od dvije godine. Organizatori SFF-a tu činjenicu smatraju najvećim uspjehom svoga festivala.

Rado viđen gost je i "Kodiak Burgers and Steak" iz Banje Luke. Predstavit će se raznolikom ponudom burgera. Nazočni će moći probati delicije zagrebačke slastičarnice "Neka jedu kolače". Naime, Ivana Čuljak, čija je kulinarska priča krenula s televizijskim Masterchefom, na festivalski će trg donijeti delicije iz svoje slatke oaze u Zagrebu. Iako nije pobijedila na Masterchefu, dogurala je dovoljno daleko da shvati kako će kuhinja biti njezino radno mjesto. Svoju priču krenula je stvarati tako što je putovala po svijetu i kuhala po raznim zemljama kao što su Kolumbija, Meksiko, Ekvador, Novi Zeland i Australija. Tamo je radila apsolutno sve i svašta, a presudna zemlja bila joj je Novi Zeland. U slastičarnici "Milse", današnji "Amano", Ivana je dobila posao i shvatila da je to - to. Ivana nikad nije zaboravila otkud dolazi pa tako uvijek ponosno ističe svoju Hercegovinu i ljubuški Klobuk.

Svoje kulinarsko umijeće predstavit će i bistro "Funk" iz Zrenjanina.

"Opet 17 bistro" iz Tomislavgrada predstavit će se s Bánh Mì vijetnamskim sendvičima i drugim slasnim delicijama, kao što su burger s kozicama i umak od manga. I "Fabrika Pub" iz Sarajeva pokazat će svoje umijeće, kao i "Chef's Bites by Božo Ćorić". Božić trenutačno kuha u jednom kultnom zagrebačkom restoranu, a njegova je misija uzdignuti hercegovačke sastojke na novu razinu. "Bjorn Pizzeria" iz Banje Luke opet će se predstaviti napoletane pizzom. Slastičarnica "Lana", poznata po svojim krafnama i domaćim sladoledom, koji su u kratko vrijeme oduševili cijelu Hercegovinu, prvi put će se predstaviti na SFF-u, uz nazočnost Tee Mamut, jedne od najcjenjenijih slastičarki u Hrvatskoj.

Libanonski burger

"Yum Yum Corner by chef Karačić" prošle godine oduševio je libanonskim burgerom i pohanim sladoledom. Ove godine pripremit će razne novosti.

"Fish Point", ekipa iz Širokog Brijega, predstavit će se ribljim delicijama, kao što su gulaš od hobotnice, sendviči od trgane tunjevine, a sve će biti obogaćeno domaćim umacima. Uistinu, ponešto za svačije nepce.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?