Svi koji dosta vremena provode u kuhinji znaju koliko znače trikovi koji mogu olakšati pripremu nekog jela. Onima koji se često upuštaju u zahtjevan zadatak ovaj savjet će biti zlata vrijedan.
Naime, ako često mjesite tijesto kojem je potrebno vrijeme da odstoji i da se podigne, dodajte mu namirnicu koju sigurno imate u kuhinji, a to je – krumpir, prenosi Krstarica.
Kako ga tretirati?
Bitno je da prije nego što ga dodate tijestu, operete i skuhate posebno s ljuskom. Pričekajte da se ohladi pa ga oljuštite, izrendajte, dodajte vrlo malo maslaca i zgnječite. Tek onda u njega dodajte sve sastojke za tijesto, dakle prvo njega „sređujete“ pa tek onda sve ostalo.
Kako krumpir doprinosi tijestu?
Idealan je sastojak kruha u kojem ide kvasac jer pomaže da se dobije hrskava i zlatna kora zbog prirodnih šećera u sebi, a mekane sredine. Osim toga, djeluje kao prirodni regenerator za tijesto omogućavajući kvascu lakše rukovanje i miješanje. Krumpir upija dodatnu vlagu u fazi miješanja, stvarajući tako veoma glatko i savitljivo tijesto.
Kruh se onda peče ravnomjerno, s lijepim mrvicama jer škrob u krumpiru pomaže da se razvije prava struktura tijesta, piše „Potato goodness“.