Pečenje nije samo opuštajuće, već i popravlja naše mentalno zdravlje, a osim toga skreće naše misli s dosade na nešto korisno i zabavno. Škola pečenja Bread Ahead je za Metro.co.uk otkrila recept za bagel peciva koja možete napraviti kod kuće.
Sastojci koji će vam trebati za 7 bagela:
14g svježeg kvasca
7g sirup od slada (možete ga zamijeniti medom)
270ml hladne vode
465g bijelog brašna
7g morske soli
60g šećera Bijelanjak Sjemenke (po želji)
Priprema: Prvo kvasac i sirup otopite u vodi, dodajte brašno i sol. Sve dobro miješajte dok ne dobijete fino tijesto. Potom ga stavite na stol i razvaljajte - nekih 6 minuta kako bi razvili gluten. Vratite ga u zdjelu, pokrijte i ostavite sat vremena. Razdijelite tijesto na nekoliko komadića, neka svaki bude 110g. Oblikujte ih u krug, zatim napravite kobasicu da bude dužine 25cm. Namočite prst u vodu i pređite preko krajeva tijesta koje ćete onda spojiti. Stavite svoja peciva u protvan za pečenje koji ste prethodno nauljili i neka budu dovoljno razmaknuta. Zagrijte pećnicu na 220°. U lonac stavite 4 litre vode i pustite da provrije, a zatim dodajte šećer. Svaki bagel ubacite u vodu sa svake strane po 20 sekundi. Premažite bijelanjkom i pospite sjemenkama. Pecite 13 do 15 minuta dok ne poprime zlatno - smeđu boju.