Evo nešto ukusno za doručak...

Jaja
05.03.2023.
u 08:47

Uz patakenjac obavezno ide svježi kruh, za pokupit sav taj šug, kaže Nasja Duplančić, autorica bloga Mama, ja sam gladan. Ona ga priprema ljeti, kad je sezona rajčica i paprika, ali mi smo baš danas poželjeli nešto ovakvo, a tržnice su ionako cijelu godinu pune cherry rajčica, a ni paprike nije teško pronaći... Oprostit će nam Nasja što ne pratimo sezonu!

Patakenjac

Sastojci:

  • 1/2 kg cherry rajčica ili domaće, mesnate rajčice
  • 1/2 paprike
  • 1/2 luka
  • maslinovo ulje
  • sol, papar
  • 4 jaja

Priprema:

Cherry rajčice prerežite na četvrtine, papriku na trakice, a luk na listiće. U širu tavu stavite mlaz maslinova ulja pa ubacite luk i papriku da se pirjaju 10-15 minuta na laganoj vatri dok luk ne uvene, a paprika malo omekša. Ubacite rajčice, dodajte sol i papar pa nastavite pirjati dok se rajčice ne raspadnu. Napravite male jamice pa u njih ubacite jaja kako se bjelanjak ne bi razlio po umaku. Poklopite i pecite još desetak minuta. Posolite, posipajte peršinom ili bosiljkom po želji. Servirajte uz svježi kruh.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije