- Čokolada se nikad ne bi trebalo držati u hladnjaku, čak ni ljeti kada su vrtoglavo visoke temperature. Jako niske temperature mogu utjecati na okus i gustoću čokolade, isto kao i jako visoke temperature - objasnio je Luke Owen Smith, stručnjak za čokoladu i vlasnik online trgovine "Chocolate bar".
- Posljedica držanja čokolade u hladnjaku je lošiji okus i smanjeno otpuštanje slatkoće i bogatstva okusa koji čokolada sadržava - otkrio je Smith, piše 24sata.hr.
Umjesto u hladnjaku čokoladu bi trebalo držati u hladnom i tamnom ormariću, idealno između 10 i 20 Celzijevih stupnjeva.
Idealna temperatura za čokoladu je 15 stupnjeva.
U hladnjak bi je trebalo staviti samo ako je temperatura u domu viša od 28 Celzijevih stupnjeva.
Budući da kakao maslac apsorbira okuse i mirise, preporučuje se da se čokolada stavi u hermetični spremnik prije nego što se stavi u hladnjak kako bi se zaštitio okus.