sastanak HDZ-a BiH s predstavnicima promatračke misije ODIHR-a

Filipović: Izborna volja mora biti potvrđena vjerodostojnim izbornim procesom

13.09.2024.
u 21:43

Dopredsjednica Filipović ovom je prilikom prezentirala stranačke aktivnosti koje se provode u sklopu izborne kampanje, naglašavajući da HDZ BiH vodi suvremenu i decentraliziranu kampanju koja uvažava sve specifičnosti pojedinačnih lokalnih sredina

U Domu Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine u Mostaru danas je održan radni sastanak predstavnika HDZ-a BiH s izaslanstvom misije OESS/ODIHR. Sastanku s voditeljicom misije Corien Jonker i političkim analitičarom Nicholasom Jahrom nazočili su dopredsjednica HDZ-a BiH Darijana Filipović i glavni tajnik stranke Goran Božić. 

Dužnosnici su razgovarali o aktualnim temama u svjetlu Lokalnih izbora, prije svega važnosti očuvanja izborne volje putem izbornog procesa, kao i položaju i pravima žena te principima stranačke izborne kampanje. Govoreno je i radu Središnjeg izbornog povjerenstva BiH u pogledu do sada uočenih problema i poteškoća u izbornom procesu, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Dopredsjednica Filipović ovom je prilikom prezentirala stranačke aktivnosti koje se provode u sklopu izborne kampanje, naglašavajući da HDZ BiH vodi suvremenu i decentraliziranu kampanju koja uvažava sve specifičnosti pojedinačnih lokalnih sredina. Komentirala je važnost zaštite izbornog procesa kao ključne pretpostavke demokratskog društva.

“Vjerodostojnost izbornog procesa prioritet je koji mora biti u potpunosti i neupitno osiguran kako bi odražavao izbornu volju kako i građana i naroda, bez obzira o kojim izborima je riječ. To su demokratski standardi kojima težimo” - kazala je sugovornicima dopredsjednica Filipović.

Također, naglasila je kako HDZ BiH već dugi niz godina spremno predvodi predvodi pitanje zastupljenosti žena kako na izbornim listama tako i u stranačkim strukturama te političkom životu u Bosni i Hercegovini. Istaknula je važnim zaštitu političkog dijaloga tijekom ovoga razdoblja kako bi BiH nastavila ostvarivati važne iskorake prema Europskoj uniji i općem socio-ekonomskom napretku.

Glavni tajnik HDZ-a BiH Goran Božić također se ovom prilikom osvrnuo na aktualne stranačke procese i očekivanja od Lokalnih izbora kao i na zapažene poteškoće unutar izbornog procesa, naglašavajući važnost pridržavanja novim izbornim pravilama i smjernicama, kao i  osiguravanja jednakih prava za sve sudionike izbornog procesa u ukupnoj stranačkoj strukturi. 

Dužnosnici su zaključili sastanak potvrđujući zajedničko nastojanje da izbori prođu u najboljem redu u svim sredinama, te da izborni proces bude proveden u skladu s najvišim standardima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije