ODRON, POPLAVE...

FOTO/VIDEO Katastrofalno stanje u Jablanici, prometna infrastruktura u kolapsu

04.10.2024.
u 14:09

Prometna infrastruktura u Jablanici je u kolapsu, a Donja Jablanica je potpuno odsječena od Hercegovačko-neretvanske županije.

Zbog odrona, cesta M-17 prema Donjoj Jablanici je neprohodna. Najteža situacija, je u Jablanici i okolnim mjestima (Buturović Polje, Ostrožac, Čelebići) gdje je došl doo velikog broja klizišta na kuće, odrona na ceste i plavljenja kuća koje se nalaze uz jezero. Upravo se radi na raščišćavanju puta prema Jablanici s južne strane na cesti M-17, te od Prozor-Rame do Jablanice sa sjeverne strane kako bi pomoć što prije stigla do ugroženog stanovništva, izvijestila je Federalna uprava Civilne zaštite (FUCZ).

Vojska radi na raščišćavanju puta prema Jablanici od Konjica. Sve raspoložive postrojbe cesta, vatrogasaca, hitne pomoći kao i vojske su na terenu. Službe sa čamcima prešli su do Jablanice i radi se na spašavanju ljudi.  Poslan je Zahtjev za pomoć OS BiH, na osnovu zahtjeva Načelnika Općine Jablanica. Kako je ranije potvrđeno iz Vlade HNŽ-a, trenutno je 14 potvrđenih smrtnih slučajeva, odnosno 14 pronađenih tijela, nažalost s tendencijom povećanja tog ionako, tragičnog broja.

Iz županijske Vlade apeliraju na građane da ne kreću prema Jablanici i Konjicu zbog  krajnje kritične situaciju na sjeveru HNŽ-a. Naime, jutros oko 3 sata došlo je do velikog olujnog nevremena praćenog kišom na području  Mostara, Konjica i Jablanice. Nevrijeme je prouzrokovalo aktivaciju velikog broja klizišta, odrona na ceste i poplavljenog područja zbog izlijevanja velike količine vode iz rijeka i jezera.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije