Guljenje krumpira i njegova priprema za pravljenje pirea, salate, pečenje u pećnici ili prženje zahtijeva vremena i strpljenja.
Vrlo često ga koristimo, ali uvijek se pitamo postoji li način da se skrati proces dosadnog guljenja kore s krumpira. Nije baš da postoji čarobni štapić koji će vas osloboditi ovog zadatka, ali moguć je skratiti proces, piše Krstarica.
Krumpir se vrlo lako i brzo može skuhati i u mikrovalnoj pećnici. Stavite ga na tanjur ili u zdjelu, neoguljenog. Izbodite ga vilicom i polijete s dvije žlice vode. Mikrovalnu namjestite na maksimalnu temperaturu i uključite na 10 minuta.
Dobit ćete savršeno skuhan krumpir koji ćete, kad se ohladi, moći vrlo lako oguliti. Neće se raspadati i bit će idealnog oblika. Moćete ga koristiti za pire, salatu ili dodatno zapeći i dobiti krumpir koji je savršeno krskav izvana, a mekan iznutra.