Genijalan trik kako da skuhate krumpir bez paljenja štednjaka

25.08.2024.
u 12:52

Guljenje krumpira i njegova priprema za pravljenje pirea, salate, pečenje u pećnici ili prženje zahtijeva vremena i strpljenja. 

Vrlo često ga koristimo, ali uvijek se pitamo postoji li način da se skrati proces dosadnog guljenja kore s krumpira. Nije baš da postoji čarobni štapić koji će vas osloboditi ovog zadatka, ali moguć je skratiti proces, piše Krstarica.

Krumpir se vrlo lako i brzo može skuhati i u mikrovalnoj pećnici. Stavite ga na tanjur ili u zdjelu, neoguljenog. Izbodite ga vilicom i polijete s dvije žlice vode. Mikrovalnu namjestite na maksimalnu temperaturu i uključite na 10 minuta.

Dobit ćete savršeno skuhan krumpir koji ćete, kad se ohladi, moći vrlo lako oguliti. Neće se raspadati i bit će idealnog oblika. Moćete ga koristiti za pire, salatu ili dodatno zapeći i dobiti krumpir koji je savršeno krskav izvana, a mekan iznutra.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?