Čović s Ratasom

Institucije BiH žurno provode sve potrebne aktivnosti za aktivaciju MAP-a

26.10.2017.
u 16:55

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović susreo se u Tallinnu sa Jürijem Ratasom, predsjednikom Vlade Republike Estonije. Čović i Ratas razgovarali su o nekoliko tema, među kojima su bile aktiviranje Akcijskoga plana za članstvo u NATO-u (MAP), te dobivanje kandidacijskog statusa BiH za članstvo u EU.

Čović je istaknuo opredjeljenje BiH za jačanjem odnosa s NATO-om. Kazao je kako sve nadležne institucije Bosne i Hercegovine žurno provode sve potrebne aktivnosti za ispunjavanje uvjeta iz Tallinna i aktivaciju MAP-a do kraja ove godine, te informirao premijera o inicijativama koje je u proteklom razdoblju poduzelo Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, s istim ciljem.

Premijer Ratas je ovom prigodom iskazao potporu euroatlantskim nastojanjima BiH, te istaknuo kako napredak BiH u ovome smislu šalje pozitivan signal institucijama EU i NATO-a, što doprinosi stabilizaciji odnosa svih zemalja u regiji.
Također je razgovarano o bilateralnim ugovornim odnosima dviju zemalja, te je iskazan obostran interes za proširenje svih oblika suradnje, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?